High Sport Svenska AB

Blue Ice

Blue Ice

Blue Ice som tillverkar högkvalitativ alpinutrustning startades 2008 i Chamonix. Det är ett relativt nytt märke men bakom design och utveckling står personer med lång och gedigen erfarenhet. Drivkraften hos grundarna av Blue Ice är passionen för bergen och att försöka nå ut till likasinnade med sina produkter.

Som det står i Blue Ice broschyr "We are our own best customers because we go out and use, test, and abuse our gear every day".

Blue Ice ambition är att skapa innovativa produkter med hög prestanda i avskalad design för alpint bruk. Produkterna är producerade med miljön i åtanke, dels för att skona den under tillverkningsprocessen, dels för att betona landskapets skönhet genom att inte skymma sikten. Minimalismen får användaren att se annat än utrustningen.

Produkterna skall vara så utformade att de "helt enkelt glöms bort" till fördel för vackra upplevelser i bergen.

Blue Ice sortiment består av ett fåtal mycket väldesignade produkter och i centrum finns ryggsäckar - olika varianter av väl genomtänkta, rena och avskalade ryggsäckar, vissa specialdesignade för klättring och andra för skidbestigning och alpina turer.

Katalog 2013