High Sport Svenska AB

The Cure (of love)

Postat av: Ola Hillberg den 24/02 - 2010 kl. 00:00:00

För att bota en seg förkylning rekommenderas denna snabbt lagade maträtt, om man är snabb ca 10 - 15minuter dvs. den tid det tar för riset att koka, det är snabbare än att hämta och troligtvis mycket godare och garanterat billigare. Till ingredienser behöver man en Squash (Zuzzhini som är det Italienska namnet). Squash är det Indianska namnet. En Spansk peppar, en grön Jalapeño, ett par vitlöksklyftor, mycket skivad och hackad Ingefära, några färska tomater och en eller ett par gula lökar och kyckling (ett par filé bitar så räcker det till ett par tre portioner) eller fisk går lika bra, jag brukar ta fiskekakor som är goda. Om ni åker till Norge och tycker allt är dyrt så är inte fiskekakor det i alla fall. Gör så här, koka riset. Sätt på wok pannan på högsta temperatur och häll i olja och i med skurna kycklingen och genomstek den. Under tiden skiva och hacka upp alla andra ingredienser. När kycklingen är färdig häll över den i kastrull eller dylikt. Mer olja i pannan i med Squash och när den är färdig ca 1 - 2 minuter i med kycklingen också häll i lite Soja och i med Jalapeño, Spansk  peppar, Ingefära och vitlök, låt det fräsa en liten stund, i med gula löken och färska tomaterna, häll i lite vatten och eventuellt mer Soja. Peppra och salta kan man göra när man tycker. Klart, The Cure. Det går givetvis lika bra utan kyckling eller fisk. The Cure of Love är en bra låt av Leonard Cohen som är lämplig matmusik, som dryck rekommenderas ett glas honungsvatten.
24f.jpg