High Sport Svenska AB

Snowpulse visning på Skistore

Postat av: Ola Hillberg den 16/12 - 2009 kl. 00:00:00

17d-1.jpg17d-2.jpg17d-3.jpgGluggen som är autoriserad bergsguide hade en tredje lavinkurs på Skistore måndag kväll 14 december som även den var fullsatt. Jag var inbjuden för att visa Snowpulse och passade även på att prata lite om PIEPS trancivers som vi också är agenter för. Fördelarna med PIEPS DSP är att den har längst räckvid av alla trancivers ca 80 meter och kanske den störtsa fördelen är att den har bäst räckvidd vid dåliga sändningslägen som ju ofta uppstår vid en lavinolycka dvs att offret ligger en bra bit under snön och trancivern ligger i dåligt läge. PIEPS DSP har även en unik funktion som gör att du kan se antalet offer och vilket avstånd de ligger på. Det bästa och vill jag påstå enda riktigt säkra sättet att klara sig från en lavin är att använda en säck som går att blåsa upp typ Snowpulse, på bilderna nedanför kan ni se när vi drar säcken som blir uppblåst på bara några sekunder. Jag tar 4 bilder i sekunden med min kamera. Jag tycker också att man ska åka med guide om man är på ställen man inte känner till eller varit på innan, dels är det mycket säkrare och man får garanterat ut mer av skidåkningen eftersom guiderna känner till var det är bra att åka. Mer information och filmer kan ni se på www.snowpulse.com