High Sport Svenska AB

Plas y Brenin, möte med Mountain Equipment

Postat av: Ola Hillberg den 18/11 - 2009 kl. 16:49:00

18n-1.jpg18n-2.jpg18n-3.jpgBefinner mig just nu på Mountain Equipment möte där dom visar upp nya kollektionen inför vintern 2010-2011, det vill säga nästa års kollektion. Det är en väldigt lång dag när hela kollektionen ska gås igenom framförallt när vi är främst intresserade av dunkläderna och lite andra godbitar. Här i Wales har det varit riktigt busväder med mycket kraftigt regn och blåst. Nu har det slutat regna och det är bara blåsten kvar, inga större katastrofer dock bara lite översvämningar bland annat vägar. Några bodde på andra sidan floden och fick vada på bron i morse.  Plas y Brenin är fint även i dåligt väder, det ligger vid foten av Snowdonia som är Wales högsta berg 1080 meter. Naturen påminner lite om svenskt fjällmiljö. Vad jag hört är detta vaggan för Storbritanniens klättring. Förra gången jag var här hade vi tid att vandra upp på Snowdonia och passerade då fina klippartier bland annat slaps of Mallory där han tränade inför sina Everest expeditoner.

18n-4.jpg

Theri från Frankrike prövar den nya fina Himal jackan
18n-5.jpg
Kristoffer från Norge likaså