High Sport Svenska AB

Önskelista 2014

Postat av: Erik Heyman den 05/12 - 2013 kl. 09:23:00

När det lackar mot jul passar det ju bra med en önskelista till tomten. Eftersom jag känner mig tillfreds med det materiella i livet, så handlar min lista inte om sådant som görs i tomtenissarnas verkstad, utan om några klätterleder som jag försökt på under 2013 men inte klarat. Så snälla tomten, låt mig komma upp för de här lederna så lovar jag att äta upp min spenat (och broccoli) samt vara snäll hela tiden fram till julafton.

1. Psykisk analys (på kil), Granitgrottan
En riktig superlinje på perfekt granit. Brutalt, brant laybackkrux, välsäkrad och med knälås åt höger och vänster. Tomten får gärna också se till att det blir en torr sommar så att leden håller sig torr. Jag gjorde några ledförsök i början av hösten, men skulle behöva ett litet paket med extra power endurance för att komma igenom kruxet.

2. Mind control, Oliana
Ett riktigt uthållighetsprov på min favoritklippa Oliana. Mind control består av 40 meter varierad väggklättring precis till vänster om tufaleden ”Humildes pa casa”. På min senaste Spanienresa föll jag av ett flytt från toppen på Mind control, så snälla tomten ge mig en procents bättre uthållighet och bra nerver för att inte behöva ramla av där igen. Kan du ordna torrt väder i Katalonien runt nyår så vore jag också tacksam.

 

3. Nordic flower, Flatanger
Vilken led! Den klart häftigaste sportleden jag prövat på granit. En intensiv start följt av trettio meter brant klättring på vackert skulpterad granit. Förutom krimpstyrka och uthållighet så önskar jag mig en sån där superjigg som engelsmännen hade för att kunna dra upp lika mycket torsk som dom.Nu håller jag tummarna inför julafton. På annandagen bär det av ner mot Spanien igen, förhoppningsvis kan julklappsutdelningen börja någon gång i början av 2014.