High Sport Svenska AB

Klättring i "nya" Gubben i berget Kungälv

Postat av: Ola Hillberg den 13/10 - 2010 kl. 00:00:00

Nya klätterområden växer inte direkt som träd i Göteborgstrakten så när nu Jens återigen har börjat utveckla ett nytt område var vi inte sent ute att testa det. Vi var så snabba att det inte ens var riktigt färdigt men några leder fanns det som behöver lite mer rensning och klättring och några leder kommer nog att bli riktigt fina. Det roligaste med nya gubben var nog att det var riktigt brant klättring i inte alltför svåra grader med lite tak, så träning inomhus i tak är till nytta. Leden på bilden torde nog vara den brantaste 6c leden i Göteborgstrakten. Tror att nya gubben kommer att göra att hela området Gubben i berget kommer att bli mer besökt eftersom det nu blir fler leder i det lättare registret. Området är värt ett besök bara för den miljön speciellt nu på hösten. Den som klättrar i det något kalla höstvädret är Tomasz Rattajczak och utan sköna dunjackor från Mountain Equipment hade vi nog frusit. Det finns fortfarande kvar dunjackor på vår utförsäljning som håller på nästa vecka också.