High Sport Svenska AB

Klätterverkets säsongsstart 2010 med bland annat Lisa Rands

Postat av: Ola Hillberg den 13/09 - 2010 kl. 10:34:00

Efter en ovanligt intensiv vecka med många förorder att lämna in med strikta sista datum, och i år extra tidigt eftersom Kinesiska nyåret ligger sent nästa år och all produktion måste vara klar innan så att det kommer i tid till försäljning i butikerna. Nu är vi små men genom Sanuk och Mountain Equipment får vi leveranser direkt från Kina och där måste vi lägga färdig order förra veckan för att få leverans i mars så det är långa ledtider även för oss. Sanuk var det största jobbet och jag satt i två dar avskilt och bara la in order men nu är det klart och det har gått bra för Sanuk är en bra uppskattad produkt och nästa år kommer Sanuk även att säljas på Stadiums "edge" butiker ca 20 stycken med 5 fina modeller vilket är ett stort steg för High Sport för vi har aldrig varit inne på en sport kedja innan.

Efter detta hästjobb var det tid för betydligt trevligare uppgift som att närvara på Klätterverkets säsongstart med Evolv skor för gratis test och träffa Lisa Rands som var mycket trevligt även om jag lyckades göra bort mig lite pinsamt nog. Kanske den uppmärksamme har sett på bilden förra blogg inlägget att det inte är Lisa Rands på bilden vilket är otroligt klumpigt av mig men jag får skylla på stressen. Det var en liten kille som ville ha bild signerad så jag gav felaktiga postern till Lisa som inte uppvisade någon glad min och sa surt att det är inte jag....

Lisa var annars väldigt trevlig och om ni ser på bilderna så blir i alla fall jag imponerad av hur fint hon lägger kroppen i balans och lod. Bildvisningen hon höll var mycket bra med fina bilder från Bishop där hon bor och det ligger verkligen ingenstans närmaste större ställe är 4 timmars bilväg bort. I omeådet är det fantastiska boulders och 4000 meters toppar i fonden. Som vanligt blir jag grymt sugen på att åka dit och jag tror det ligger rätt högt på listan. Det var också mycket bilder från Rocklands i Sydafrika och avslutnings och höjdpunkten var en 10 minuters film från Sierra Nevada om jag fattade det rätt är bergen i Bishop där hon klättrar en klassisk 10 repers led med legenden Peter Croft numer 52 år men klättrar fortfarande som en Gud.

Lisa berättar på bildvisningen att hon i framtiden kommer att klättra lite mer traditionell klättring och att hon även börjat lite lätt med sportklättring. Hennes favoritsko är Pontas som hon alltid använder både vid bouldering och trad och på längre turer går hon upp en halv storlek. På verket hade hon Talon men det är bara för att hon har en liten tå skada och då får hon mer stöd av en "down toe" sko.

Jag är imponerad av Klätterverkets energi och deras Boulder Bash är riktigt rolig med musik och strålkastare och hög stämning, tyvärr var jag för trött för att vara kvar på festen efter men den var säkert kul. Innan tävlingen var det även filmfestival med 3 minuters klätter kort filmer vilka var väldigt olika men lag tyckte alla var bra och får kolla på verkets hemsida vilken som vann. En eloge till verket som anordnar allt detta och jag tar med mig lite av detta till Göteborg och hoppas vi kan börja med något liknande. På Fabben är det nu spikat att Johan Luhr kommer 1 oktober och visar bilder från hela sin karriär och det blir bärs och kommärs med största utförsäljningen någonsin av alla Millet prover och lager. Nästa gång Lisa är i Europa och håller bildvisningar ska vi försöka få henne till Göteborg och det blir förhoppningsvisnästa år.

Nu får jag sluta men efter allt detta arbete var jag och testade och fick en välbehövlig träning på nya väggen i Göteborg Klätterlabbet på Chalmers. Nu är jag som ni förstår subjektiv och väggarna var imponerande och lederna långa men det kändes lite enformigt med bara släta väggar och för oss mindre ambitiösa klättrare som vill ha lite kul kändes det inte rätt. Däremot för den ambitiösa träningsklättraren är det nog ett drömställe med långa pumpande leder men för oss vanliga kändes det rätt trist.