High Sport Svenska AB

Klätterväggskoll i Stockholm

Postat av: Ola Hillberg den 19/05 - 2010 kl. 00:00:00

kar1.jpgHar varit på besök några dagar i Stockholm för att besöka affärer och ta lite bilder på Sanuk i affärerna och jag måste säga att det ser bra ut med Sanük ställen i affärerna och försäljningen har gått bra. Dagarna jag har varit här har det varit fantastiskt väder med riktig go sommarvärme och shorts och T-shirt väder och då kan det inte vara bättre än med ett par Sanük på fötterna. Uteserveringarna har varit fulla på dagarna och även på kvällarna har det varit ljummet och folk har suttit ute. Passade även på att besöka ett par klätter hallar. Karbin har jag inte sett sen de byggde till boulder övervåningen och den nya klätter tunneln. Jag måste säga att det ser väldigt bra ut på Karbin och Kar2.jpgjag förstår att de behåller sin publik trots konkurrensen från den nya K2 hallen som ligger inte allt för långt ifrån. Karbin tycker jag är ett ställe med mycket atmosfär och med massor av bra bouldering med bra mattor under men även repväggarna håller hög klass. Ett ställe att trivas på känns det som.

Den nya klätterhallen K2 är nog framtidens klättring inomhus med sina spektakulära väggar och moderniteter, känns lite som att vara på ett fitness gym fast i klättermiljö. Det är fantastiskt roligt att steget är tagit och positionerna är rejält framflyttade när det gäller klätterhallar i Sverige och jag hoppas att det ska locka nya grupper att få uppleva K2_redigerad-2.jpgdet roliga i att klättra. Bilder är från Karbin med nya klättertunneln och nya boulder avdelningen på andra våningen och K2 överhängande väggen i mitten och Rocktopia väggen som ser ut som en vägg utomhus med sprickor och hörn mm. För att inte göra någon besviken så finns ju även Klätterverket som jag inte hann besöka denna gång men det är även det ett ställe i absolut toppklass. Sist men kanske minst har vi även Solna klättercentrum som är ett trevligt och bra ställe.

Jag kör en liten musikvideo denna gång med som jag tycker är riktigt snygg och får symbolisera K2.jpgdet gamla som möter det nya.  http://www.youtube.com/watch?v=mg0cGVJJH7w&NR=1    och en till från den gamla tiden:  http://www.youtube.com/watch?v=zYrVwGxlcFA&feature=related

Tävlingen förra bloggen har jag fått in ett svar och det var helt rätt tom mer än jag visste och vinnaren presenteras i nästa blogg som kommer till helgen.