High Sport Svenska AB

En dag på stranden

Postat av: Ola Hillberg den 01/08 - 2010 kl. 00:00:00

Vi var inbjudna av Henrik Fahlén som driver Fahlén Surf i Varberg att närvara på hans event vid Läjet eller Träslövsläge en bit utanför Varberg. Henrik är en speciell kund hos oss för han var den första som började sälja Sanuk i Sverige och tog då hem dem direkt, det var innan vi började som generalagenter. Henrik tillsammans med sin fru Ewa har hög moral och har profilerat sin butik med att bara sälja ekologiskt framställda produkter och när jag började med Sanuk föll det sig så väl ut att de just startat med sin helekologiska serie vilken passade perfekt in i Fahléns Surfs affär. Nu var det framförallt inte Sanuk vi var där för utan det var för att demonstrera och låta besökare få prova på slapplina (slack-line) vilket var ett uppskattat inslag och mest bland alla barn som tyckte det var kul att prova på men även många surfers testade och insåg att det kanske är enklare att stå på en bräda. Det var även gratis prova på SUP som jag tror listat ut betyder stand up paddle och det är en lite stabilare bräda som man står och paddlar på och surfar. Jag har provat innan och provade även nu och det kul men svårt att hålla balansen. Det var tävling och en Norrman tog hem första priset. Vad som även var kul var att det var många klättrare där för att testa bland annat profilen Timo Kero som stoltserade i sina nya landslagskläder som vi delvis sponsrat med. Han tyckte även det var skitsvårt att stå paddel surfa men var desto bättre på slapp linan.

En dag på stranden ska inte underskattas utan är fantastiskt trevligt och speciellt en sådan här dag där det finns så mycket aktiviteter att göra. Det finns en låt som heter en dag på stranden av Ulf Dageby som var med i Nationalteatern och med viss anknytning till med turnétält kommer här en låt där bland annat Plura är med innan han fick sin kagge och började med matlagnings program men huvud aktören är på denna inspelning en man med inlevelse vilket han fortfarande har men på ett litet lugnare sätt, det är inte Lasse Kronér med Diggiloo och ring mina klockor ring. Efter att ha haft lite lugn musik är det dags att accelerera upp och få igång tempot efter sommaren, massor av energi som i videon som kan vara bra för träningen efter kanske för många lata dagar Om ni inte har hörlurar köp och spela högt. På kvällen i Varberg var det även eldslukare och levande musik som i denna video. Så var det förr: http://www.youtube.com/watch?v=L54VnWQelUc&feature=related

Nu på lördag den 31 juli arrangerar FahlénSurf ett SUP-event vid Träslövsläge (Läjet) i Varberg. SUP-demos, sprint- och långdistansrace samt grillning med eldshow utlovas! Bland vinsterna finns en Naish SUP-bräda (2010)