High Sport Svenska AB

Bohuslän 1993

Postat av: Ola Hillberg den 22/04 - 2010 kl. 00:00:00

I mitt blogginlägg där jag skrev om Bohuslän lovade jag att återkomma med lite bilder från förr och eftersom överföringen från Dia till digitalt har gått bra på de bilder jag lämnade in kommer här lite bilder på en ung Rikard Ekehed. Jag tänker inte avslöja från vilket berg och vilken led men jag kan hjälpa till med att det är en ultra klassiker som jag tror är uppsatt av Hans-Christian Doseth. Som vanligt fint pris i form av ett par Sanuk sandaler till den som skickar in rätt svar på led och berg, om flera rätta svar lottar jag. Ni kan mejla svaret till ola@highsport.se

Ratta håller på att hjälpa mig att få fram lite statistik hur många som är inne på bloggen och det senaste han sa att det varit ca 400 besökare under april vilket jag tycker är helt fantastiskt roligt att så många vill läsa mina konstiga texter och titta på bilder. Jag beundrar er.

Året var alltså 1993 och jag skulle ta lite bilder till min nya katalog som jag tror för första gången skulle komma ut i färg i A5 format. Rikard som jag sponsrat genom alla år var en stjärna på uppgång med i mitt tycke egen klätterstil. Han klättrade som det såg ut alltid utan ansträngning, lugnt med perfekt timing och mycket avslappnat vilket jag tycker framgår av bilderna också. Det gör han för övrigt fortfarande. Han som skymtar och säkrar är en annan stor klätterprofil som fortfarande är i toppen när det gäller bouldring, och det är Henrik Sennelöv som jag får återkomma till senare. Jag hade varit i Nepal och Tibet året innan och klättrat Cho Oyo med Göran Kropp och Nikon vilket var ett fantastiskt äventyr. När vi var i Katmandu och Nikon och jag och väntade på att Göran skulle komma som tog mycket längre tid än väntat. Nikon och jag flög ner medans Göran i sakta mak åkte ner med sin Range Rover, en resa på 1200 mil tror jag. Vad som sinkade honom var dokument från någon myndighet som gav honom tillstånd att köra bilen till Nepal så det blev tvärstopp vid någon gräns och om jag minns rätt var han tvungen att lämna bilen i Pakistan. Han hämtade den senare efter K2 klättringen. Jag som är en född affärsman, tror jag i alla fall kom på den lysande iden att sy upp T shirts och Linnen och även super sköna så kallade Nepal byxor som är sköna och luftiga och bra att klättra i. Jag organiserade upp detta med några lokala skräddare som det finns i mängd, fanns i alla fall då, de satt alla i ett hål i väggen eller på gatan och sydde på kvällarna i skum belysning i en rasande fart. Efter mycket dividerande kom jag överens med en skräddare om ett pris för några hundra T shirts, linnen och byxor. De var lagomt färdiga när vi avslutat expeditionen och återvänt till Katmandu. Detta är ett av linnena som ni ser Rikard använda med broderad text High Sport på. Jag tycker de var riktigt snygga men det tog många år innan de var slutsålda. Det stora problemet var när jag skulle få hem dem men det var andra tider då och flygbolaget var snälla och jag slapp betala övervikt och klarade mig genom tullen också.

Till helgen åker jag till nord Norge och Lyngen alperna för skidbestigning och jag hoppas det kan bli några bilder därifrån även om väder utsikterna ser som vanligt dystra ut för nord Norge dvs. regn och snö hela veckan men man vet aldrig.

Framöver ska jag försöka att komma ut med nya bloggar en gång i veckan och då på torsdag så ni kan veta när det kan vara läge att ta en titt. Så torsdagar ska det komma nyheter kontinuerligt.