High Sport Svenska AB

Annorlunda klättring

Postat av: Ola Hillberg den 07/11 - 2009 kl. 15:48:00

I helgen fick jag prova på lite trädarbete när jag hjälpte en bekant med att såga ner grenarna på en stor gran som börjat luta. Han ville ta ner grenarna först så att granen inte skulle blåsa ner och att lättare kunna fälla den utan att skada bodarna. Det var intressant och faktiskt kul att få prova på lite riktigt arborist arbete. Som utrustning använde jag arbetsselen Singing Rock RL Sit och som säkerhetsslingor ca 2m dynamiskt rep som gick runt trädet. Repet reglerades med gri gri. Som extra slinga hade jag en Reactor med inbyggd falldämpare. Till detta behövdes det 4 karbiner. Motorsågen hade jag i ett litet repsnöre fäst i selen med en karbin så den kunde hänga när jag klättrade.

7n-1.JPG7n-2.jpg