High Sport Svenska AB

Vecka 10 på High Sport

Postat av: Ola Hillberg den 14/03 - 2010 kl. 00:00:00

Har legat lite lågt med bloggandet eftersom den nya bloggen ska vara på gång nu enligt Ratta och kanske komma igång i veckan. Någon kanske undrar vad som händer en vecka på High Sport i Göteborg och här kommer en snabb resumé. Bibi är på vårt lilla Stockholmkontor och har fullt upp där. Veckan började med en av High Sports största händelser nämligen att vi fick in vår första container någonsin. Eftersom vi aldrig fått en sådan stor försändelse var det lite av det okända som ett rymdskepp som landar. Efter diverse kontakter hade vi kommit överens med fraktbolaget att den skulle ställas utanför vår port. Vi dirigerade in chauffören med telefon så att han kom på höger sida på Tomtegatan för containern lyfts ut till vänster. Åke hade kallat in 3 extra för att plocka ut allt i containern. Åkes andra överraskning var att containern var låst och plomberad, som tur är ingår i Pers allt i allo utrustning på Fabben en vinkelsåg så det löste sig bra. Vad var det då i containern jo Sanuk sandaler. Jag satt mest framför datorn hela måndagen och gjorde färdigt orderförslag till diverse butiker för höst order av Sanuk vilket är lite paradoxalt när vi får in vårleverans arbetar jag med höstleverans men så är det. Jag får iväg prover av Extremities till Lisa på addnature. Åke började så smått att förbereda utskick av Sanuk och på tisdagen gick de första leveranserna ut. Lite logistikproblem där också eftersom stället vi skickar med är för långt för att ställas på pall så det får bli i separata paket. Under tisdagen ägnar jag mig till stor del åt administration dvs. betalar fakturor går igenom ekonomi med Zsussanna som deltid ca två dagar i veckan. Jag har många samtal med addnature angående om och hur vi ska kunna samarbeta på Vildmarksmässan i Älvsjö. På onsdagen har vi kommit fram till en bra lösning hur vi ska samarbeta på Vildmarksmässan och vi packar ihop 4 kartonger Sanuk och ett ställ för direktleverans till mässan. Nu med delvis facit i hand har det varit väldigt lyckat och nästan alla Sanuk har gått åt som vi skickade upp och det tack vare Bibis insats där. Åke får tråkigt besked att Dragoncams är försenade men att de är färdiga men slingor ska sys på, troligen får vi dem i mitten av april. Vi ligger bra till eftersom de tar dem i turordning hur de fått in order och vi la order tidigt i höstas. Åke ligger i med Sanuk plus att han skickar ut order till alla som beställer både affärer och privatpersoner. Vi får in order av addnature på Extremities till hösten vilket känns väldigt roligt eftersom de har en mycket bra kollektion med massor av super lätta och vissa vindtäta handskar och mössor för löpning och liknade aktiviteter. Resten av veckan gör jag färdigt prislistor för PIEPS och Snowpulse inför nästa vinter vilket tar sin lilla tid och priserna höjs inte utan blir lite lägre på vissa produkter nästa säsong. Är också nästan färdig med nya texter till våra fina varumärken som ska vara på vår omgjorda hemsida som Bibi arbetar med och ska vara klar i vår vilket ska bli riktigt kul och kanske firas med en liten fest på Fabben. Vi gör även order till Singing Rock och Camp i veckan och svarar i telefon och alla mejl. På torsdagen har vi möte i Fabben och de ska bli tävlig och bildvisning från Wadi Rum den 10 april.
På fredag får vi in vårleveransen av DMM tolv tunga kartonger som ska packas om och skickas ut. Vi får även ett trevligt kundbesök av Kyrktaket i Norrköping. That's all folks som John Lennon sa efter att han spelat in Stand by me.