High Sport Svenska AB

Styrman på roddbåt

Postat av: Ola Hillberg den 27/08 - 2010 kl. 10:48:00

Detta blir en snabb blogg eftersom det har varit en intensiv vecka efter mässan på fiskartorpet som var mycket lyckad för oss och framförallt med Sanuk. Jag tog ledigt några dagar efter mässan och åkte och hälsade på i Hälsingland där det bland annat blev en båttur i Enångersfjärden som ni kan se på bilden intill och till höger syns Blaxås berget som är Hälsinglands högsta och där finns det en klippa på berget intill som jag tror heter Flaxås. Blaxås berget är känt för att Nils Holgersson landade på toppen av stupet med sin gås under sin resa i Sverige. Utsikten från toppen är hänförande och vindskyddet på toppen har min kusin byggt.

Mesta tiden efter mässan har jag arbetat frenetiskt med att följa upp och göra orderförslag och vi har haft mer ingående möten med kunder på kontoret i Stockholm. Onsdag kväll fick jag ett annorlunda uppdrag att styra en fyr mans roddbåt när den skulle flyttas från Brunnsvikens roddarklubb som är ett fantastiskt vacker byggnad och jag tror vi ska ha en Sanuk fest där nästa år. Bibi som ska styra på lördag i tävlingen som har SM status var förkyld så jag fick rycka in. Jag har provat på att ro själv och det är mycket svårare än det ser ut eftersom båtarna är så ranka och man måste ha en bra teknik. Man använder benen mest men även ryggen men tekniken är nog det viktigaste att kordinera alla rörelser.

Det var i alla fall en fin tur på dryga 12 km ut genom Brunnsvikens Ålkista genom Wärta hamnen där en Finlandsbåt var på utgående och slutligen in i Djurgårdskanalen. En liten lustig känsla att sitta och hålla i rodret medans fyra stycken kämpar och ror och jag förstår bättre nu hur det var förr när galärslavarna rodde fram.

Lite musik från Hälsingland: http://www.youtube.com/watch?v=MjyzkxPmwyc&feature=related