High Sport Svenska AB

Inga mygg, knott eller fästingar - Island

Postat av: Ola Hillberg den 04/06 - 2010 kl. 00:00:00

För många bilder tagna så jag har svårt att sålla.

Problemet är att Island är för foto vänligt. Ni har kanske läst eller hört talas om science fiction romanen resan till jordens medelpunkt av Jules Verne. Han hittar en ingång i en vulkan som ligger på Island och är Snöfells jökull som ni ser på första tre bilderna. Den ligger längst ute på en udde på västra Island och är omgiven av havet på 3 sidor och är magnifik och högsta punkten är drygt 1400 meter, det sägs även att den har en helande inverkan om man är i dess närhet och Aliens lär förekomma där.

 

 

 

 

Med den reklamen kan man inte missa ett besök där och vi hade dessutom osedvanlig tur med vädret när vi såg den dagen innan vi gick upp på den och på toppturen som vi gjorde med skidor utom allra sista lite spektakulära biten hade vi helt klart väder. När man kommer upp på toppkammen ser man ner i den imponerande kratern som är en hängglacier med jättelika sprickor. Tur var att vi var så långsamma att komma igång och det var så mycket att titta på innan så starten blev runt 4 på eftermiddagen. Jag hade hört att man nästan aldrig ser toppen och dåligt väder är det vanliga så vi hade verkligen tur.

Resten av bilderna är ett litet axplock och ska försöka återspegla lite av Island med öppna landskapen, bergen och vulkanerna, heta källor och det otroligt rikliga fågellivet som gör det svårt att sova på nätterna när man campar, bilden med Gudmund framför tältet är klockan 23 på kvällen.

Jag ska återkomma med lite mer när jag kommer hem för nu har jag begränsat med tid eftersom vi strax ska åka från Reykjavik där vi bara är över dagen till Islands största och bästa klätterområde på södra delen av ön.

Passande musik är detta: http://www.youtube.com/watch?v=BcUgVY-Jq-8