High Sport Svenska AB

Mountain Equipment möte och 50 års jubileum + addnature 10 år

Postat av: Ola Hillberg den 20/11 - 2010 kl. 00:00:00

Oj oj det är mycket jubileum just nu och det största är nog för oss att Mountain Equipment firar 50 års jubileum år 2011 men smygstartade redan nu när de visade upp nästa års kollektion. Mountain Equipment som startades av Paul Hutchinson började 1961 med att tillverka sovsäckar och dunkläder till de lokala och äventyrslystna klättrarna som bland annat den legendariska Don Whillians och 2011 års kollektion har helt riktigt lagt tyngdpunkten på dunprodukterna med ett fantastiskt fint och stort program och spännande nyheter.

För att nämna några den nya superlätta och varma Gasherbrum jacket som ska vara lika varm som en Annapurna men väger ett halvt kilo mindre. Min favorit var annars den nya Xero jacket med fast huva som är en riktigt minimalistiskt jacka som alltid kan ha med sig och ett måste på toppturer mm endast vägande 485 gram och tar nästan ingen plats alls. Ni kan se bild på den med den Kristoffer som är Norsk distributör och också hade den som favorit.

Tyvärr så glömde jag kameran på själva jubileet på kvällen men har kort i mobilen som jag ska ladda ner sen. Det var en retroperspektiv modevisning med alla gamla fina jackor som tillverkats under åren och till Ispo mässan i februari är det utlyst en tävling med fina pris till den som har den "finaste" och originellaste gamla Mountain Equipment produkten så är det någon som har något riktigt gammalt fint Mountain Equipment plagg hör av er till mig.

Knappt hemkommen från mötet var det att sätta sig i bilen för att vara med på nästa jubileum addnatures 10 år och invigning av deras nya fina och funktionella lokaler i Frihamnen. Det var en trevlig och genrös tillställning för alla som arbetar där och alla vi leverantörer. Temat var after ski som ni kanske kan se på de glada bilderna. Festen höll på nästan hela natten men inte riktigt för mig. En kul grej är att High Sport var en av de första leverantörerna till addnature. På den tiden för 10 år sen var det kontroversiellt med näthandel och det var många som var motståndare men nu är det mycket etablerat och addnature är föregångare och ett framgångsrikt företag.