High Sport Svenska AB

Fri som fågeln i Costa Blanca

Postat av: Ola Hillberg den 30/11 - 2010 kl. 00:00:00


Det är skönt att känna sig fri även om det bara är för en veckas klättring i Spanien på Costa Blanca, lika fri som brevduvorna på bilden som var ett märkligt inslag i klättringen när den stora flocken svävade fram över slätten. Jag hoppas att det syns att duvorna var färgade så de såg ut som Paradisfåglar som drog fram i en kontrollerad flock på uppdrag från duvslaget alldeles intill den vackra klippan i Montesa. Klippan är kalk med sandsten på så den var lite speciell och väl värd ett besök även om lederna var korta. Kan även rapportera att vädret är kallt här i Spanien och det ligger snö uppe på topparna i Costa Blanca och regnet tar bort några klätterdagar. På bilden är det Piotr som klättrar en 6c+ och även jag även om jag faller på sista movet.

Klätterområden som vi har varit på är en liten klippa i närheten där vi bor i Abdet som utvecklats av Engelsmannen som hyr ut huset där vi bor, klippan var inget vidare utan mer som en turistfälla för att få huset uthyrt.  Det är fint i Abdet men nackdelen är att vägarna upp är väldigt krokiga och att det är som några andra svenskar vi träffade på Gandia klippan bättre att bo någonstans i Jalon Valley. Det bästa med Abdet är nog närheten till Gaudalest området som bara ligger ett stenkast i från och som vi var på sista dan men hade definitivt varit värt flera dagar. Vägen från Gaudalest ner till Bennidorm är också bra eftersom den är byggd för att köra upp bussar med turister till Gaudalest som är en vacker plats med byn längst upp på klipptornet. De har även en annan fascinerande specialitet nämligen att tillverka saker mikroskopiskt små så man får använda förstoringsglas för att se vad det är. Vi har även varit på Bellus klippan som låg fint men turerna var väldigt korta och vi åkte dit mest för att vädret var bättre i det hörnet.

Slutligen ett litet skämt eller gåta från Sten Göran angående fåglarna som vi såg och det lyder enligt följande: Vilken fågel är det som aldrig vinner?