High Sport Svenska AB

Zag skidor i vertikal miljö

Postat av: Ola Hillberg den 30/10 - 2010 kl. 00:00:00

Även om det för tillfälligt är varmt här i södra Sverige så blir det snö och vinter i alla fall i fjällen. Det skulle för första gången varit en gäst bloggare här i denna blogg men Bibi kommer i nästa och rapporterar lite nytt från Pieps för hon har varit på möte i Österrike där hon fått lära sig det senaste nytt. Jag tar därför upp temat nu med vinter och faktiskt så är det stor skidtestar helg i Dundret i Gällivare i nästa helg 6 - 7 november där Zag kommer att finnas för gratis utlåning genom North Star Trading som kommer att sälja dem i vinter. Bilden på skidåkarna är från Verbier och det är Franck Bernes-Heuga som är vd för Zag tillsammans med grundaren och designer Stephan "Zag" Radiuq som är på väg utför en offpist där det är att rekommendera en Pieps tranciver och övrig säkerhetsutrustning men Fransmän är Fransmän. Glädjande nog kan jag berätta att när vi året efter åkte med den kända guiden Mr Bazo hade alla riktig säkerhetsutrustning och vill ni gå tillbaka ligger den bloggen i december 2009.

På tal om säkerhetsutrustning har vi nu fått hem det enda riktigt säkra sättet att skydda sig mot eventuella laviner och det är Snowpulse lavinsäckar som genom att man drar i ett handtag blåser upp sig och bildar en skyddande luftkudde rund kroppen och huvud vilket gör att man åker ovanpå lavinen. Det som är unikt med Snowpulse är att den skyddar även huvudet och nacken. Snowpulse finns nu ute till försäljning hos dessa butiker; Hansson i Åre, Alpingaraget i Stockholm, addnature i Stockholm, Skistore i Göteborg. Som extra säkerhet måste man innan köp provdra en Snowpulse säck själv för att uppleva hur det känns och genomgå en kort säkerhetskurs för att lära sig packa den montera på och av tub vid transporter mm. Thats all folks!