High Sport Svenska AB

Än är inte sommaren slut

Postat av: Ola Hillberg den 02/08 - 2010 kl. 00:00:00

För mycket arbete och för lite aktivitet för att blogga för tillfälligt men här kommer en kort. Vi ska ställa ut på outdoor mässan SOD i Stockholm på det lila trevliga Fiskartorpet som ligger på Djurgården eller Stora Skuggan. Det är en gammal hoppbacke som fortfarande är i bruk och med tillhörande friskvårdsanläggning som numera drivs som konferens center. Det är i alla fall ett trevligt ställe att vara på och det är perfekt för Sanuk som gillar när det är laid back. Det är mycket att förbereda med prover, monter och alla prislistor mm så det har knappt blivit någon tid att klättra utan har fått hålla tillgodo med greppbrädan som verkligen är effektiv och tidsbesvarande och även lite träning inomhus. En resa till Kalymnos i september gör gott för tränings motivationen. På tal om greppbrädor har vi skänkt lite priser till Bohusblotet som är den 21 augusti. Det ska vara någon tävling innan och bland våra priser är en greppbräda.

Jag tycker annars att augusti är en trevlig sommarmånad när det mesta av sommar stressen lagt sig och man kan ta det mer lugnt och det är ingen trängsel på badplatserna. Musik länken är en speciell sommarlåt som var populär den sommaren jag hade mitt första extra jobb som nog var det mest spännande jag har haft och kommer nog aldrig att få något mer sådant. Det var på ett ambulerande Tivoli som alltid på somrarna var i Moheda i Hälsingland. Jag tror jag var 12 eller 13 år och fick jobb att sälja biljetter till gungorna och karusellerna med en lön tror jag med 2 kronor i timmen. Det var spännande eftersom jag fick uppleva tivoli miljön och se världens starkaste man och skäggiga damen mm. Tänk om det var så kul på mässan även om den brukar vara trevlig och social. En annan historia från den i Moheda var att en som vi då sa racer cyklist hade blivit stoppad av polisen för att han cyklat över 50 km i timmen vilket vi tyckte var helt otroligt att man kunde cykla så fort. Hur som helst här är musiken från den sommaren då skägg var populärt. Bilden är från Stora Dyrön som är en vacker ö att vandra runt och där de gjort en led med massor av trappor och spångar.

Sommarens hit (för 40 år sen): http://www.youtube.com/watch?v=zc9wIzi96_E&feature=related