High Sport Svenska AB

Mässa igen i Tyskland ISPO Munchen i 3 dagar

Postat av: Ola Hillberg den 10/02 - 2010 kl. 00:00:00

Nu är det äntligen klart med alla mässor på ett tag. ISPO mässan i München är, tror jag den största sportmässan i världen med alla tänkbara produkter för vinterbruk. I år var jag bara på mässan ca två hela dagar vilket var i minsta laget för det blev kort om tid. På mässan är det viktigt för oss att träffa våra leverantörer och gå igenom deras nya produkter, prata lite affärer och utveckling mm vilket tar sin lilla tid. Det kommer även ner kunder till oss från Sverige vilket är trevligt och då visar vi dem vad de är intresserade av. Eftersom jag hade dåligt med tid hann jampelvis PIEPS som kommer ut med en ny tranciver där man även har GPS koordinater vilket gör att trancivern får längre räckvidd och det blir mycket enklare att göra flersök. En annan stor fördel att räddningstjänsten kan få exakta platsen dit de ska för att hjälpa till. DMM kommer ut med sina Dragoncams i tid till Mars och vi fick nu se den färdiga versionen och de såg riktigt fina ut, se bild nedan med Chris som är export manager för DMM. Vi träffade även vår nyaste leverantör som är SOTO från Japan som har gjort en fantastisk liten brännare som verkligen är ett tekniksprång. Brännaren (köket) har en liten microregulator som gör att det ger samma effekt oberoende om det är 20 grader varmt eller minus 5 grader, en fantastiskt liten uppfinning och mer intressanta saker ligger i pipelinen. SOTO är vår första leverantör från Japan och det ska bli mycket trevligt att arbeta med dem, de är lite annorlunda i sitt sätt, mycket ödmjuka och vördnadsfulla. Det kanske jag inte behöver nämna men köket är patenterat. Där vi hade mest Svenska kunder var hos Terra Nova/Extremities som vi har arbetat med i många år och deras produkter blir alltmer populära och i år hade de många intressanta nyheter framförallt i deras lättvikts segment som är lite av deras signum. De har tagit fram en en ny serie lättvikts handskar och mössor speciellt för löpning och liknande aktiviteter och jag kan garantera att det är smidiga lätta produkter. I samma serie har de också ryggsäckar bl.a. den ni kan se på bilden som Bibi bär som är på 20 liter och väger otroliga 100 gram. De har också världens lättaste sovsäck till EN testat 10 grader som endast väger 300 gram och givetvis deras lättviktstält mm.  För övrigt var det en positiv mässa och alla verkade glada och nöjda eftersom det har varit en bra vinter i hela Europa. Återkommer kanske senare med lite mer bilder och ytterligare reflektioner.
10f-1.jpg
Uppfinnaren av det magiska köket med sin översättare.
10f-2.jpg

Chris Rowland från DMM and Wales visar upp nya Dragoncam.
10f-3.jpg
Bibi känner inte att hon har säcken på sig. Andy Utting ägaren av Terra Nova tittar.