High Sport Svenska AB

The Sends

Postat av: Ola Hillberg den 11/11 - 2009 kl. 16:02:00

Några reflektioner om The Sends.
Nu när hösten och mörkret verkligen har kommit är det en bra tid att titta på DVD och i går var det en sådan kväll då jag såg The Sends. För det första tycker jag det är bra och kul att det görs Svenska klätterfilmer, det behövs mer! Jag tycker kvalitén på fotot i filmen genomgående är bra och klätter scenerna är bra gjorda. Höjdpunkten i filmen är när Stefan Rasmusson är med och inte bara därför att vi numer sponsrar honom.  Jag tycker att Stefan är en ovanlig klättrare och Shawn lyckas bra med att förmedla Stefans personlighet, faktiskt riktigt roligt när Stefan kör iväg på vespan med all utrustningen. För övrigt är det trevligt att få möta alla klättrare i filmen och se dem klättra och genomföra sina projekt. Speciellt roligt tycker jag att det är mer filmat av miljöerna i denna film.
Om jag nu ska ge någon kritik känns det konstigt att inte en enda tjej är med. Däremot är det väldigt mycket badpojkar och avsnitten med vattenklättring känns lite för långa med tanke på att det är så få som sysslar med det. Jag tycker också eller tror att det saknas ett riktigt manus, jag tror att filmen hade blivit mycket bättre med ett bra manus. Hur som helst är det en bra film som är sevärd med sköna klättrare i i Svenska fantastiska miljöer.