High Sport Svenska AB

MONKEYSEEMONKEYDO

Postat av: Ola Hillberg den 27/11 - 2009 kl. 17:08:00

27n.jpgNu har vi fått hem filmen och den finns för försäljning på i vår nätbutik och på Fabben. Tror att addnature ska ha den också på måndag. Jag tycker det är årets bästa klätter DVD. Den består av fyra korta filmer mellan 10 och 20 minuter. Alla dessa filmer ger för mig ett annat perspektiv på vad klättring är, jag tycker är befriande att se nya infallsvinklar på klättringen som frångår de konventionella uppläggen av en klätterfilm. Vad som gör filmerna extra förtjänst är musiken som är positiv typ klassisk britt pop av hög klass om man nu gillar den typen. Lite kort om filmerna. Slate Monkey är i mitt tycke den blekaste med klättring i annorlunda miljö i gammalt stenbrott med den legendariska originella klättraren Jonny Dawes. Single-Handed ger mig ett nytt perspektiv på klättring och en förståelse att vi har olika förutsättningar. Den är också läskigt spännande och att Kevin använder sig av de bästa klätterskorna förstår jag eftersom han är mer beroende av fötterna än andra. Little Big Walling Madagascar är hård crimp klättring i en mycket annorlunda miljö, vilket är bra filmat och får mig att drömma bort. Hey Presto är kronan på verket och tar det underskattade säkringsarbetet till en högre dimension. Bra musik och riktigt kul.