High Sport
Magazine
profiler Veckans profil
Michael Meyer
av Ola Hillberg
 
  pil Nyheter pil Artiklar pil Resmål pil Everest pil Tävlingar
 
pil Grader
Michael Meyer

När började du klättra och hur gammal är du?

Det var efter filmen Cliffhanger med Sylvester Stallone 1994.
SKK stod och delade ut prova på klättring i samband med premiären av filmen så jag fick en prova på gratis och sen var jag såld på klättring.
Jag är nu 35 år.

 
FAKTA MICKE
Ålder: 35 år
Har klättrat: 6 år
Klubb: Nacka KK
Lever av: jobbar på Klätterverket i Stockholm
Svåraste led: två 8b: Hells Angel i Hell, Norge och ett öppet projekt på Dynestadsberget i Småland
Michael Meyer
Vad gjorde du innan du började med klättringen?

Tävlade i motorcross och höll på med olika kampsporter framförallt boxning.

Vad arbetar du med?

Jag arbetar på Klätterverket i Nacka som butiks- och kassaansvarig.

 
Vad är den övergripande målsättningen med Verket?

Föra fram klättringen i Stockholm och Sverige, öppna nya dörrar och möjligheter och ge möjlighet för alla intresserade att prova på och kanske få ett nytt fritidsintresse. Vad skulle du ge för råd till nybörjare på Verket?

Fråga, titta och var nyfiken.

Vilka är det som börjar klättra?

Alla men på senare tid har det börjat många tjejer och inte som innan att de följde med sin pojkvän utan de är själva eller med tjejkompisar.
Fortfarande domineras nog klättringen av folk med utbildning som söker en lite annan upplevelse.
det är många från IT som kanske behöver koppla av från datorerna.

 
Micke in action Micke in action
Vad har du för målsättning med klättringen?

Jag har olika mål, det övergripande är att ha kul och trivas med livet. Specifikt för klättring är i år redpoints och 8c är en dröm som finns inom räckhåll. Bouldering kommer jag också att göra mycket denna säsong. Jag varierar mig lite inför varje säsong exempelvis 1996 klättrade jag bara on-sight eftersom jag kände att jag var rätt så dålig på det. Det var väldigt utvecklande för känslan och rörelsemönstret och förstås för självförtroendet.

Hur mycket tränar du?

Jag tränar normalt 2 dar ca 2 till 3 timmar effektivt per gång och har därefter en vilodag. Träning är för mig specifik och vanlig klättring räknar jag inte som träning.

Vad är det mest givande med klättringen?

När jag får "betalt" för träningen dvs. träningen ger ett resultat i form av svårare leder, tävlingsframgångar etc., men även det mentala och sociala är viktigt. Jag känner att jag har växt som människa pga av klättringen och det social är betydelsefullt som att umgås med kompisarna vid klipporna och på verket.


Du var nyligen med i första deltävlingen i Sverigecupen i bouldering i Västervik där du vann. Vad tycker du om den tävlingsformen?

Det är väldigt avspänt, alla går runt och gör problem utan stress vilket passar mig bra. Man slipper anspänningen och den tråkiga långa isoleringen på vanliga tävlingar.

Hur ser din tävlingskalender ut inför denna säsong?

Jag kommer att vara med i Sverigecupen i bouldering och sportklättertävlingar på nära håll.

Vad gör du om tio år?

Jag har förhoppningsvis familj men jag kommer fortfarande att klättra. Jag tror att jag kommer att klättra resten av livet eftersom klättringen har gett mig så mycket som mognad, förståelse och ödmjukhet.

Lycka till på kommande tävlingar och ett stort grattis till segern i Västervik. För er som inte vet är Micke sponsrad av High Sport från och med i år och klättrar givetvis med Boreal.

 
Micke in action II Micke in action II
av
Ola Hillberg