Första SKF sanktionerade DWS tävlingen i Sverige.
28-29 juli 2006 i Helsingborg

 

Den 28-29/7 2006 kommer Helsingborgs klätterklubb att arrangera den första SKF sanktionerade ”Deep water solo”-tävlingen i Sverige.

Tävlingen kommer att arrangeras i samband med Helsingborgsfestivalen på en artificiell klättervägg över Helsingborgs hamn. Höjd över havet ca. 10 meter

Under två dagar kommer två tävlingar i olika klasser arrangeras:

Fredag 28/7,
Öppen klass, (herr och dam) 6 problem + final. Max antal tävlande kommer att vara 36 (6 klättrare per timme), och dessa kommer att ha 6 minuter på sig per problem.
Startavgift 200:-, föranmälan och 300:- för efteranmälan (i mån av plats).


Lördag 29/8
Invitational (herr +dam) 6 problem i kval, 6 problem i semifinal + final. Max antal tävlande 24 (dam och herr) i kvalet, 16 i semifinalen och 3+3 i final.
Fördelningen mellan herr och dam kommer att vara beroende på antal anmälningar.
Startavgift 300:- föranmälan endast!
Invitational = Inbjudan efter intresseanmälan

Övernattning: Kan arrangeras för tävlande med familj vid vår klättervägg ”Ladan”, naturligtvis så kommer det att finnas ett begränsat antal platser men finns det hjärterum så…

Priser: kommer att fördelas mellan de tre första i både Dam och herr klasser i Elittävlingen och det kommer att finnas priser till de 3 första i den öppna tävlingen.

Tävlingsform: Tävlingsformen är flash, med en maxtid av 6 minuter/problem.
Flest klarade problem vinner, vid samma antal klarade problem så kommer tid på sista leden att avgöra.

DWS for Dummies:
DWS står för den engelska termen ”Deep water solo” och innebär att man klättrar utan rep över vatten. Landningen sker alltså i vatten och innebär att det, i det här fallet ca 6 meter, höga fallet är lika säkert som att hoppa från ett hopptorn i en vanlig bassäng.

 

Välkomna önskar