High Sport
Magazine
artiklar Årtusendets sista Climb-In
av Jeny Förander
 
Årtusendets sista Climb-In 30/4-2/5 1999

Det är nästan så att jag blir frestad att utropa ordet Folkfest för att på något vis beskriva vad som försiggick i Utbybergen den gångna helgen.

Att det var en klätterhändelse av sällan skådat slag står helt klart.

Trots skräckscenarier i väderleksrapporterna som till och med utlovade snö, trotsade klättersverige alla världens vädergubbar och begav sig utan att tveka till Utby i Göteborg för att klättra in våren.

Tält på ängen Och vilken helg det blev! Sol, sol och åter sol.

Visst har vädret stor betydelse för att det skall bli ett lyckat Climb-In, men jag har en känsla av att det finns en trogen skara anhängare som dyker upp, oavsett vad prognoserna säger.

Climb-In har vuxit till sig och i år var det nog fler klättrare där än någonsin förut.

En obekräftad källa säger att det var 88 tält på ängen. Lederna var också rätt så välbefolkade.

Men vad gör det att man får köa på lederna, vi göteborgare kan ju klättra dem när vi vill. På Climb-In är det kul att komma ut och träffa folk, lapa sol och klättra en och annan led när andan faller på.

Kenneths led och Borta med vinden räckte gott för att fylla mitt dagsbehov.

Said och hans didjeridoo Och sedan var det ju festen. Det var knôkat med folk. Det var pastasallad samt flytande föda. Det var ett excellent band som höll igång oss i stort sett hela kvällen. Said Belhaj blåste i sin didjeridoo.

När festen var på topp och alla öste som mest slog klockan ett och det var dags att utrymma lokalen. På alla tillställningar av klass gäller ju att man skall sluta när alla har som roligast.

Då kommer alla tillbaka nästa år igen.

Och det gör vi ju.

På Climb-In år 2000.